Tukipalvelut

Forrester Researchin tekemän tutkimuksen mukaan it-ulkoistusten ostajat suhtautuvat yleisesti ottaen myönteisesti web 2.0 -teknologioihin. Lähes kolme neljäsosaa sanoi haluavansa web 2.0 -kokonaisratkaisun isoilta yrityksiltä, kuten Microsoftilta, IBM:ltä tai Oraclelta. Tietohallintojohtajille teknologioiden integraatio säästäisi aikaa ja rahaa. (Lähde)

Tutkimusyhtiö Gartner pitää tietojenkäsittelyn kuluttajistumista tietohallintojohtajan yhtenä merkittävimmistä haasteista. Saman ilmiön osana puhutaan varjo-it-yksiköiden esiinmarssista, kun teknisesti edistyneet työntekijät käyttävät työpaikalla entistä enemmän hyödyksi kotoa tuomiaan uusia vimpaimia ja sovelluksia. Toisaalta myös työpaikan laitteet kulkeutuvat kotiin. Päämääränä on luoda työympäristö, joka mahdollistaa jatkuvan ideoinnin ja innovoinnin.

Tietohallintojohtajalle, joka hamuaa skaalautuvuutta, tietoturvaa ja luotettavuutta, tilanne on painajaismainen. Asiantuntijat neuvovat heitä kuitenkin suhtautumaan ilmiöön strategisesti, sillä kieltävä ilmapiiri ei kanna pitkälle. (Lähde)

issues-and-problems-of-social-software-applications-and-solutions