Mobiililaitteet

Kannettavien pelilaitteiden suosio on räjähdysmäisessä kasvussa. Mukana kulkevia pelilaitteita ovat mm. puhelimet, käsikonsolit (PSP, DS), musiikkisoittimet.

Mobiilien, mukana kuljetettavien pelilaitteiden käyttöä käytännössä mahdoton valvoa. Niillä on helppoa pelata myös yöllä tai salaa vanhemmilta, joten yhteisten pelisääntöjen sopiminen ja valvonta on tällöin erityisen tärkeää.

Uusimmissa laitteissa verkkoyhteys, jolloin pelaamisen ohessa on mahdollista selata myös muuta verkossa olevaa materiaalia. Verkkopeleistä useat ovat maksullisia. Kaksisuuntainen kuvan ja äänen välitys tulossa vahvasti peleihin, jolloin puhelimien tai verkkoyhteyksien datamaksut voivat olla huomattavat.

Mobiilipelaaminen on helppo pakopaikka ei-sosiaalisille lapsille, jolloin kontaktit muihin vähenevät entisestään. Sosiaaliselle lapselle taas pelaaminen mahdollistaa kaveriverkoston tiiviin yhteydenpidon ja sen laajentamisenkin.

Mobiilipelaamisessa pelaamisen lopettaminen on usein vaikeaa, koska ne perustuvat usein nopeakestoiseen, tavoitepohjaiseen tulosten parantamiseen. Suositut pelit vaihtuvat usein, pelien kierto on nopeaa.

Mobiilin hyvät puolet

Uusi populaarikulttuurin muoto syntymässä. Mobiilipelaamisen suosio on ollut räjähdysmäisessä kasvussa koko 2000 -luvun. Tällä hetkellä erityisesti sosiaaliset verkkopelit yleistymässä. Niiden ongelmana on maksullisuus, jolloin pelaamisesta syntyy usein suuriakin kuluja joko pelioikeuksien ostamisen tai pelin "tuunaamisen" kautta.

Mobiililaitteet eivät ole ainoastaan pelilaitteita vaan laite on monipuolinen mediaväline. Samalla päätelaitteella on monta käyttötarkoitusta ja ne voivat linkittyä myös kodin muihin viihdelaitteisiin.

Mobiilipelit ovat pieniä ja nopeita pelata. Useinmiten ne kehittävät erityisesti pelaajien motoriikkaa, mutta myös älypelien suosio on kasvamassa. Pelien ikärajat huomioitava myös mobiilipeleissä.